Süti készítés, csokiöntés, tortadíszítés

 

Új hobby termékekkel bővült választékunk. Mivel közeledik az év legszeretettebb ünnepe, arra gondoltunk, hogy újítunk valami rendhagyóval. Természetesen ez a technika is kreatív, de most a konyhában kreatívoskodunk.

Díszíthetünk muffint: halloweentorta

Az alap elkészítéséhez négyféle szilikonformát, a díszítéshez különböző formakinyomókat, mintakiszúrókat és nagyon sok hasznos eszközöket kínálunk. Lejjebb találsz muffin, csokoládé és cukormassza recepteket.

 

Önthetünk csoki bon bonokat, nagyon kedves ajándék minden ünnepi alkalomra: 13 féle öntőforma betűk, számok, virágok, kedves kis figurák nagy választékban.

 

 

Torta díszítés felsőfokon:karimaci

Ha szeretsz tortát sütni, azt most már profin fel is díszítheted. Minden eszközt megtalálsz kínálatunkban, amivel úgy dekorálhatod az alkotásaidat, mint egy mestercukrász.

 

 

 

Eszköz kínálatunkat ITT megtalálod!

Íme néhány recept:

Banános muffin csokidarabokkal: 

  • 10 dkg vaj, vagy margarin     1 csipet szerecsendió
  • 10 dkg étcsoki                       1 csipet só
  • 15 dkg liszt                            1 banán
  • 10 dkg teljes kiőrlésű liszt     1 tojás
  • 2 kk sütőpr                             2,5 dl tej
  • 1,5 kk szódabikarbóna          15 dkg cukor, vagy ennek megfelelő édesítőszer
  • 1 kk fahéj

A vajat felmelegítjük, a csokit feldaraboljuk apró kockákra… A liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szerecsendiót, a sót és a csoki darabokat összekeverjük. A banánt összenyomkodjuk, a tojást, a tejet, a cukrot és vajat egy edényben összekeverjük. Most összeállítjuk a tésztát: a lisztes keveréket, a banánt és a tojásos keverékeket összedolgozzuk… A masszát muffin formákba, egyenlő arányba szétosztjuk és 175 fokon, 25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni és utána dekorálhatjuk.

Cukormassza készítése:

Ezt a masszát használhatjuk muffinok és torták dekorálásához.

Összetevők:

  • 450 g porcukor
  • 5 g zselatin
  • 30 ml víz
  • 50 g szőlőcukor
A zselatint és a vizet egy tálban keverjük össze. A por alakú zselatinnak az összes vizet fel kell vennie. Hagyjuk 10 percig állni, majd adjuk hozzá a szőlőcukrot és az egészet tegyük fel a tűzhelyre. A szőlőcukor teljes oldódásáig melegítsük, de forralni nem szabad, mert tönkre megy! Az elkészült oldatot öntsük rá a porcukorra és keverjük össze. Robotgéppel is dolgozhatunk, kézzel is gyúrhatjuk a masszát, így ellenőrizhető a massza állaga. Ha szükséges adhatunk hozzá vizet, nagyon kevés mennyiségben adagolva. Rövid időn belül összeáll a massza, az állaga olyan lesz minta a gyurma, vagy a frissen gyúrt tészta. A masszát azonnal felhasználhatjuk, vagy hűtőben hosszú ideig tárolhatjuk. Étel színezékkel tetszés szerint színezhető. Jó munkát!

 

One thought on “Süti készítés, csokiöntés, tortadíszítés

  1. Engem jelenleg az öntőformák érdekelnek,de amire nekem szükségem van,azt nem találtam.Olyan öntőformára lenne szükségem,ami két fél részből áll és össze,ill. szétpattintható.Bármilyen alakzat érdekelne,a legaktuálisabb most a télapó,de más is jó lenne.Azt még ideírnám,hogy mindez csokoládéhoz kellene.Egyébként a különböző eszközök szenzációsak,a későbbiek folyamán majd még jelentkezem.

    köszönettel: Vágvölgyi Attiláné

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>